Projecten

Purmerend

Beste relatie,

Als eigenaren van grond in Purmer Oost, willen we u graag via deze nieuwsbrief op de hoogte brengen van de recente ontwikkelingen in het gebied. Het beleid van de provincie Noord-Holland ondergaat een significante transformatie. Het nieuwe college van Gedeputeerde Staten staat, in tegenstelling tot het vorige, positief tegenover bouwen in het buitengebied. Er worden actief mogelijkheden verkend om de woningnood aan te pakken, wat ongetwijfeld goed nieuws is.

In het bijzonder merken we vooruitgang op aan de oostflank van Purmerend. Eind januari is er een nieuwe visie onthuld voor een sectie van dit gebied, inclusief de golfbaan, die direct grenst aan veel van onze percelen. Deze visie omvat de ontwikkeling van 5800 woningen en plannen om het Purmerbos te versterken – een significante wijziging gezien er voorheen nog discussies waren over het bouwen binnen het bos zelf. Gelukkig heeft de gemeente afgezien van dit verrassende voorstel.

Hoewel de nieuwe visie nog geen specifieke plannen voor de grond tussen de golfbaan en de Oosterweg onthult, geeft het idee van ‘wonen in het groen’ ons hoop. Het begin van de bouw op aangrenzende gronden kan alleen maar positief nieuws zijn voor ons, mede omdat dit waarschijnlijk zal leiden tot noodzakelijke verbeteringen aan de infrastructuur, wat weer ten goede komt aan verdere ontwikkeling in de Purmer polder.

In februari heeft de gemeente uitgebreidere informatie verstrekt, waarna de visie aan de gemeenteraad zal worden voorgelegd. Volgens de wethouder zou in 2026 de eerste paal geslagen kunnen worden. Het is opmerkelijk dat het aantal woningen op de golfbaan, oorspronkelijk geschat op 1500, nu is verhoogd naar 4000 tot 4500. We volgen deze ontwikkeling met grote interesse.

Voor wat betreft onze en uw locaties blijven we optimistisch over een mogelijke ontwikkeling richting 2030. Wij nodigen u ook uit om de geheel vernieuwde website www.depurmer.nl te bezoeken, waar u de volledige visie, position paper en andere relevante informatie over Purmer Oost kunt vinden.

We hopen u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben en kijken uit naar de toekomstige mogelijkheden die deze ontwikkelingen met zich meebrengen.

Met vriendelijke groet,

Relatiebeheer

Testimonial

Enorm fijne partij om mee samen te werken. Het team bestaat uit gedreven en ambitieuze individuen- met klantvriendelijkheid op nummer één! Mocht u interesse hebben om te investeren en bent u opzoek naar een betrouwbare en resultaat gerichte partij zoek dan niet verder!

Mees Strick
Testimonial

Heel prettige ervaring met HVC vastgoed. Informatie is duidelijk, er is alle ruimte voor vragen. De communicatie is open en prettig.
Alles wat nodig is om vertrouwen in HVC te krijgen, is aanwezig en we waarderen het meedenken en geen druk op de beslissing uitoefenen enorm.

D. van der Ploeg
Testimonial

De manier waarop hvc met hun klanten omgaan is buitengewoon goed! Geduld en tijd nemen voor mensen en keuzes respecteren die ze nemen. chapeau!

Ernst Van Der Baan
Testimonial

Ik heb in de afgelopen jaren een aantal partijen gesproken. HVC vastgoed stak er met kop en schouders bovenuit.

chhetri ober
Klaar voor de volgende stap?

Laten we kennismaken en de mogelijkheden bespreken